חדשות ועידכונים
תיקון חוק המצלמות

חומרים לחג החנוכה

אורית "ילדודנס"-הפעלה תנועתית לחנוכה

אוגדן הנחיות להפעלת מעון יום לפעוטות

מניעת נפילות בעת טיפול והחתלה

קבלת אישור ראשוני להפעלת מסגרות לפעוטות 0-3

מידע בנושא מטפי כיבוי אש

מצוק- לחצן מצוקה

חוזר משרד הבריאות-מחלות מדבקות

לכל המבזקים
 
 
 
 
 
 
 
 
הרשמה לאתר
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת המייל שלך: 
 
 
 
 
דף הבית >> מרכזיה פדגוגית >> חגים ומועדים >> פסח >> מתכונים לפסח

 

 
 
 
מתכונים לפסח
 
מתכונים לפסח / מתוך אתר מתוק.נט

חג שמח וכשר



טורט מנגו ואגוזים:

המצרכים הדרושים:

¼ כוס סוכר חום
1 כפית ג'ינג'ר טחון
½ עד 1 כפית מיץ לימון
3 מנגו
1 כוס שקדים קלופים שלמים
1/3 כוס קמח מצה
¾ כוס סוכר
½ כפית וניל
½ כפית לימון מגורד
3 חלבוני ביצה


אופן ההכנה:
  1. יש לחמם מראש את התנור לחום 175f. לשמן קלות תבנית אפיה עגולה 9 אינץ'.
  2. את הסוכר, הג'ינג'ר, ומיץ הלימון יש לחמם בסיר קטן על אש נמוכה, תוך ערבוב עד שהסוכר נמס ואז להסיר מהאש.
  3. את המנגו יש לקלף ולחתוך לחתיכות בעובי של כ ס"מ ולהניח על תערובת הסוכר שבתבנית במעגל. להניח שוב על האש למשך כ- 8 דקות.
  4. להוריד מהאש ולהניח בצד.
  5. את השקדים לטחון במעבד מזון עד לקבלת מחית. יש להוסיף את קמח המצה, הסוכר, הווניל, והלימון ולערבל עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. בקערה נפרדת יש להקציף את הביצים ולהוסיף למעבד המזון ולערבל עד לקבלת תערובת אחידה.
  7. את תערובת השקדים יש לפזר בזהירות על גבי חתיכות המנגו.
  8. יש לאפות למשך כ- 30 דקות עד לקבלת ציפוי חום בצדדים. להשאיר במחבת לקירור למשך 20 דקות.
  9. לחתוך עם סכין לאורך הקצוות על מנת לשחרר ולהעביר לצלחת עוגה.
  • יש לקרר לחלוטין לפני ההגשה.
  • כמות ההגשה – 8-12 חתיכות. 




איטריות לפסח

מצרכים: 

4 ביצים
קורט מלח
1/4 כוס קמח מצה
1/2 כוס קמח תפוחי אדמה

אופן ההכנה:

טרפו את הביצים והמלח יחד. הוסיפו את קמח המצה וקמח תפוחי האדמה.
חממו מעט מרגרינה במחבת. הוסיפו חצי מהתערובת ובשלו עד לקבלת תערובת יציבה. הפכו את התערובת וטגנו מהצד השני.
הוציאו את התערובת מהמחבת, וחיזרו על התהליך עם שאר התערובת.
חיתכו לרצועות דקות וארוכות.

 



לזניה לפסח

מצרכים:
1 ביצה טרופה
כ 400 גרם גבינת ריקוטה כשרה לפסח,או קוטג'
כ 250 גרם גבינת מוצרלה מגוררת כשרה לפסח
4 מצות שלמות
1 קופסת רסק עגבניות
1 בצל קטן חתוך לקוביות
כ 100 גרם פטריות חתוכות
פלפל שחור
1/4 כפית מלח
1/2 כפית בזיליקום
1/2 כפית אורגנו
3 שיני שום מעוכות
שמן זית


אופן ההכנה:

  1. הרטיבו את המצות והניחו על מגבות נייר (מופרדות)
  2. ערבבו ביצים, הוסיפו את גבינת הריקוטה, והתבלינים.
  3. שמנו תבנית עם שמן זית, שטחו את רוטב העגבניות על התבנית והמשיכו כך: מעל הרוטב,הניחו מצה,שוב רוטב,תערובת גבינה,מוצרלה מגורדת, וחלק מהפטריות והבצל..וכל הלאה.
  4. אם אפשר לאחר כל שכבה יש להוסיף מעט גבינה צהובה קשה.
  5. אפו בחום של 175 מעלות לערך במשך כ 45 דקות

 



גלילת מוקה

מצרכים:
1/2 כוס קמח מצה
6 חלמונים
1/2 כוס סוכר
1 כוס אגוזים
1 מיכל שמנת מתוקה
אבקת סוכר
קרם טרטר
2 כפיות קפה


אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה, שימו 1/2 כוס של קמח מצה.
  2. הקציפו 6 חלמונים עם 1/2 כוס סוכר.
  3. בקערה נוספת הקציפו את חלבוני הביצה עם קרם הטרטר.
  4. בזהירות שיפכו את תערובת הביצים לתוך הקצף, ערבבו והוסיפו את קמח המצה והאגוזים.
  5. אפו חצי שעה בתבנית שטוחה.
  6. הוציאו מהתנור, פזרו על מגבת אבקת סוכר, והניחו את הבצק על המגבת. גלגלו את המגבת עם הבצק בעוד הבצק חם.
  7. הקציפו את הקצפת והוסיפו 2 כפיות קפה, הוסיפו אבקת סוכר לפני הטעם.
  8. פיתחו את המגבת בזהירות. מרחו את הקרם על כל העוגה וגלגלו שוב(בלי המגבת כמובן).
  9. פזרו מלמעלה אבקת סוכר לקישוט.

 




מאפינס גזר

מצרכים:
5 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר
1 כוס גזרים מגורדים דק
1 כוס שקדים מגוררים דק
1 כפית קינמון
1/2 כוס קמח מצה


אופן ההכנה:

  1. הקציפו את החלבונים לקצף קשה.
  2. הקציפו את חלמוני הביצה עם הגזרים והשקדים המגורדים.
  3. הוסיפו את כל שאר החומרים לתערובת החלמונים.
  4. קפלו את התערובת לתוך החלבונים, והניחו בתוך תבניות מאפינס.
  5. אפו בחום בינוני כ 30 דקות.

 




עוגיות שוקולד קפואות


מצרכים:
170 גר' ( חצי שקית ) שוקולד צ'יפס.
3 חלבוני ביצה.
1 שקית סוכר וניל.
1 כוס סוכר.
1/2 כוס שקדים כתושים.


הכנה:

  1. יש לחמם את התנור מראש בחום של 175 מעלות.
  2. להמיס את השוקולד ולהשאיר שיתקרר.
  3. להקציף את החלבונים וסוכר הוניל עד שיקשיחו.
  4. להוסיף את הסוכר בהדרגה.
  5. להוסיף את השוקולד והשקדים על נייר אפיה
  6. להשתמש בכפית על מנת ליצור את העוגיות.
  7. לאפות במשך 15 דקות.
  8. לאחר שהעוגיות התקררו יש להוריד מהתבנית ולשמור בקרור.


 




טורט אספרסו לפסח

מצרכים:
1 כוס חמאה
1 כוס סוכר+1 כפית סוכר
1 כוס אספרסו+2 כפיות אספרסו
6 ביצים + 6 חלמוני ביצה
אבקת סוכר (לקישוט)

הכנה:

  1. המיסו בסיר כפול סוכר, חמאה ואספרסו יחד וערבבו עד שהסוכר נמס.
  2. שיפכו את העיסה החמה על השוקולד וערבבו עד שהשוקולד ימס לגמרי, הניחו בצד.
  3. טירפו ביצים וחלמונים, הוסיפו לתערובת השוקולד ושיפכו לתוך תבנית.
  4. אפו למשך כשעה בחום בינוני.
  5. הוציאו מהתנור וקררו, שימו לב, כשמוציאים את העוגה החוצה, היא תראה כאילו שהיא לא מוכנה, היא כן!
  6. לאחר הקירור פזרו אבקת סוכר.
  7. חשוב מאוד לקרר את העוגה כ 12 שעות מראש.


 




פאי אגוזים לפסח


לבצק:
50 גר' קמח תפוחי אדמה
100 גר' קמח מצה
קורט מלח
100 גר' מרגרינה
25 גר' אבקת סוכר
2 חלמונים
100 גר' אגוזים קצוצים


למילוי:
2 שקיות סוכר וניל
50 גר' מרגרינה
225 גר' דבש
מיץ מחצי לימון
150 גר אגוזי פקאן חצויים

הכנה:

  1. מקציפים את המרגרינה עם הסוכר והחלמונים.
  2. מוסיפים את המלח, האגוזים והקמח עד לקבלת בצק רך.
  3. למילוי: ממיסים את המרגרינה ומוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.
  4. יוצקים את התערובת על הבצק בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ 40 דקות.

 




עוגיות קוקוס לפסח

מצרכים:
10 חלבונים
1.5 כוסות סוכר
1 כפית תמצית וניל
1.5 כפית מיץ לימון סחוט
4 כוסות קוקוס טחון


הכנה:

  1. שמים סיר על סיר ובו מים רותחים
  2. שמים את החלבונים עם הסוכר והלימון בסיר ומערבבים עד שהסוכר נמס. מוסיפים את הקוקוס והוניל ומערבבים ומבשלים כ-8 דקות.
  3. בעזרת כף צרים על נייר אפיה עוגיות במרחק של כ 2 ס"מ.
  4. מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.


 




מאפה גזר ותפוחי עץ לפסח

מצרכים:
6 גזרים מגורדים גס
2 תפוחים מגורדים גס
1 קופסא אננס משומר
3/4 כוס צימוקים
1/2 כוס מצה
1 מצה מפוררת
2 ביצים
1/3 כס שמן
1/3 כוס מים
1/2 כוס סוכר
קינמון


הכנה:

  1. מערבבים בעקרה את הגזר, תפוחי העץ, האננס והצימוקים.
  2. בקערה אחרת מערבבים את הסירופ מקופסת האננס, הביצים, השמן והמים.
  3. מוסיפים את קמח ופירורי המצה, ומוסיפים את הפירות מהקערה הראשונה.
  4. יוצקים לתבנית משומנת, מפזרים קינמון מלמעלה, ואופים כ 50 דקות בחום בינוני.




"כפתורי" ריבה לפסח

מצרכים:
1/2 כוס חמאה
3/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית מלח
2 חלמוני ביצים
1 כוס קמח מצה
1.5 כוס אגוזים קצוצים דק
ריבה-לפי הטעם האישי


הכנה:

  1. הקציפו חמאה,סוכר, וניל ומלח עד לקבלת תערובת אוורירית.
  2. הוסיפו את חלמוני הביצים וערבבו היטב. הוסיפו את הקמח.
  3. צרו כדורים בקוטר של כ 3 ס"מ ו"גלגלו" פנימה אגוזים.
  4. הניחו על תבנית משומנת במרחק של כ 4 ס"מ אחת מהשניה, וצרו שקע עם האצבע במרכז כל כדור.
  5. אפו בחום של 170 מעלות במשך 15 דקות או עד שמזהיב קלות. הוציאו מהתנור וקררו מעט, צקו לתוך כל שקע מעט ריבה עם כפית


 




עוגיות לפסח – כ 30 עוגיות


מצרכים:
2 חלבוני ביצה
1/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית מלח
1 כוס אגוזי פקאן "שבורים"
1 כוס שוקולד צ'יפס


הכנה:

  1. הקציפו את החלבונים והסוכר לקצף קשה, הוסיפו תמצית וניל ומלח. המישכו להקציף עד לקבלת קצף קשה ומבריק.
  2. קפלו פניה פקאן ושוקולד צ'יפס.
  3. הניחו בתבנית על נייר אפיה בעזרת כפית את התערובת.
  4. אפו בחום בינוני עד שמזהיב, וקררו למשך הלילה.

 



עוגיות קפה מרנג


מצרכים:
4 ביצים גדולות
1/4 כפית מלח
1 כוס סוכר
3 כפיות קפה רגיל או נטול קפאין
1 כפית תמצית וניל


הכנה:

  1. הקציפו את החלבונים והמלח עד לקבלת קצף רך, הוסיפו את הסוכר וערבבו עד לקבלת רצף קשה ומבריק.
  2. הוסיפו את הקפה והוניל. השתמשו בכף כדי ליצור עוגיות על תבנית משומנת.
  3. אפו בחום של כ 100 מעלות למשך שעתיים. וקררו עד לייבוש מוחלט

** ניתן להוסיף גם שוגולד צ'יפס או קקאו לקישוט וטעם **

 




עוגת קוקוס לפסח


מצרכים:
6 חלבונים
1 כוס סוכר
6 חלמונים
2 כפות שמן
1 כף ליקר
1 כף גרידת לימון
2 כפות מיץ
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קוקוס טחון
1/3 כוס קמח מצה
1/3 כוס קמח תפוחי אדמה
1 כפית אבקת אפיה


לרוטב:
50 גר' מרגרינה
2 כפות קקאו
3 כפות סוכר
4 כפות מים


הכנה:

  1. מקציפים את החלבונים לקצף רך, ומוסיפים את הסוכר תוך כדי הקצפה עד לקבלת קצף קשה ויציב.
  2. טורפים את החלמונים בקערה עם השמן, הליקר, גרידת הלימון, תמצית הוניל, ומיץ הלימון, מוסיפים בקיפול עדין את קצף החלבונים.
  3. מערבבים את הקמחים ופתיתי הקוקוס ומוסיפים בקיפול לתערובת.
  4. יוצקים לתבנית 26 מרופדת בנייר אפיה ואפים בתנור שחומם מראש לחום בינוני לכ 30 דקות.

את הרוטב ניתן לשפוך על העוגה...גם כשהיא קרה וגם כשהיא חמה! (תודה לאירית)

 




עוגת מוס שוקולד(פרווה)


מצרכים:
כ180 גרם שוקולד מריר
כ180 גרם מרגרינה ללא מלח
3/4 כוס סוכר
4 ביצים
1/3 כוס קפה מוכן
1 מיכל שמנת מתוקה פרווה

הכנה:

  1. הקציפו את הקצפת לפי ההוראות. אחרי ההקצפה הניחו בקירור עד לשימוש.
  2. המיסו שוקולד בסיר אידוי כפול. ערבבו מרגרינה וסוכר, ולאט לאט הוסיפו את השוקולד המקורר.
  3. הוסיפו את הביצים אחת אחת.
  4. הוסיפו את הקפה וערבבו עם הקצפת הקרה.
  5. שפכו לתוך תבניות קטנות או תבנית גדולה, קררו והגישו.


 




טורט שוקולד לפסח

מצרכים:
4 ביצים בינוניות
125 גרם סוכר
250 גרם שקדים טחונים
1/2 כוס קקאו
250 גרם צימוקים
1/3 כוס קמח מצה
1/4 כוס מיץ תפוזים
1/4 כוס יין לבן (לא חייבים)

אופן ההכנה:

  1. הקציפו את הסוכר וחלמוני הביצים יחד לתערובת קלה ואוירירית
  2. הוסיפו את השקדים,קקאו,צימוקים וקמח המצה.ערבבו היטב
  3. הוסיפו את מיץ התפוזים והיין וערבבו שוב.
  4. הקציפו את החלבונים לקצף קשה ו"קפלו" לתערובת החלמונים.
  5. שפכו לתוך תבנית עגולה קפיצית ואפו בחום של 170 מעלות למשך כשעה.


 




טורט שזיפים ושוקולד

מצרכים:
6 ביצים גדולות בטמפ' החדר
1/2 כוס + כפית סוכר
1.5 כוס אגוזים קלויים קצוצים
1 ורבע כוסות שזיפים ללא גרעינים קצוצים
כ - 300 גרם שוקולד מריר קצוץ דק


הכנה:

  1. לשמן תבנית קפיצית 10 אינץ'.
  2. בקערה גדולה הקציפו את החלבונים עם מעט מלח עד לקבלת קצף רך, הוסיפו בהדרגתיות את הסוכר, עד לקבלת קצף קשה.
  3. קפלו פנימה את האגוזים והשזיפים. הוסיפו את השוקולד, וקפלו אותו לעיסה בעדינות אך לא לגמרי.
  4. שפכו את העיסה לתבנית המשומנת ואפו בתנור בחום בינוני כ 45 דקות.

 




עוגת מוס שוקולד

מצרכים:
200 גרם שוקולד חלב
כ 50 גרם חמאה מומסת
7 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
1 כפית וניל
1/8 כפית מיץ לימון


הכנה:

  1. חממו תנור ל 150 מעלות.
  2. המיסו את השוקולד במיקרוגל למשך 2 דקות על תוהכנית הפשרה.
  3. הקציפה חלמונים ו3/4 כוס סוכר עד לקבלת תערובת אורירית.
  4. בהדרגה הוסיפו את השוקולד, חמאה ווניל.
  5. הקציפו את החלבונים, עם מיץ הלימון עד לקבלת קצף קשה. הוסיפו את הסוכר בהדרגיות תוך כדי הקצפה.
  6. קפלו את הקצף לתוך השוקולד.
  7. שפכו 3/4 מהתערובת לתבנית עגולה 9 אינץ' קפיצית. את שארית התערובת כסו וקררו.
  8. אפו את העוגה כ 35 דקות. קררו לחלוטין. העוגה תיפול(!). שפכו את שארית התערובת על העוגה וקררו למשך הלילה.




עוגת שוקולד צ'יפס קלה להכנה

מצרכים:
9 ביצים מופרדות
1.5 כוס סוכר
1/4 כוס קמח מצה מנופה
1/4 כוס קמח תפוחי אדמה
2/3 כוס שוקולד מריר מגורר


הכנה:
תצטרכו שתי קערות, אחת קטנה בשביל חלמוני הביצה, ואחת גדולה בשביל החלבונים.

  1. הקציפו את החלבונים, והוסיפו בהדרגה את הסוכר. הוסיפו חלמונים אחד אחד במהירות נמוכה יותר.
  2. ערבבו יחד עם החומרים היבשים בקערה השניה.
  3. שפכו לתוך תבנית "גוגלהוף" ואפו במשך שעה בחום של 170 מעלות.

 




עוגת תופין לפסח

החומרים:
6 ביצים
1 כוס סוכר
2 כפות שמן
2 כפות מיץ לימון
1 כף תמצית וניל
1 כף קליפת לימון מגורדת

קורט מלח
½ כוס קמח מצה
½ כוס קמח תפוחי אדמה

אופן ההכנה:

  1. לחמם את התנור לחום בינוני.
  2. להקציף את החלבונים ולהוסיף את הסוכר ב 5 – 4 פעמים עד שמתקבל קצף גמיש.
  3. לבחוש בקערה נפרדת את החלמונים, השמן, מיץ לימון, תמצית וניל, קליפת לימון וקורט מלח.
  4. להוסיף לתערובת החלמונים את הקמח מצה וקמח תפוחי האדמה.
  5. לערבב הכל יחד.
  6. לאפות כ 60 – 50 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.
  7. להוציא את העוגה מהתבנית לאחר צינון של כ 15 דקות.


גיוון:
במקום קמח המצה וקמח תפוחי האדמה ניתן לשים אגוזים קצוצים דק.


 




עוגת פבלובה



למרנג:

6 חלבונים
1 ורבע כוס סוכר
1/3 כפית קרם טרטר
1 כפית תמצית וניל



למילוי:

3 מיכלי שמנת מתוקה
6 כפות סוכר
2 חבילות תות שדה
2 יחידות קיווי


הכנה:

  1. מקציפים את החלבונים עם קרם הטרטר והמלח.
  2. מוסיפים את הוניל והסוכר תוך כדי הקצפה בזהירות עד לקבלת קצף קשה.
  3. מזלפים על נייר אפיה בתוך תבנית את הקצף בגובה אחיד ואופים בתנור שחומם מראש בחום של כ 100 מעלות למשך כשעתיים.
  4. יש לייבש את המרנג ולהשאיר אותה בתנור עד להתקררות מוחלטת (כל הלילה אם צריך).
  5. מחממים את הריבה במיקרוגל עד להמסה, ומורחים אותה על המרנג.
  6. מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר לקצפת יציבה ומורחים על תחתית המרנג בצורה אחידה.
  7. פורסים את התותים והקיוי ומסדרים על הקצפת.
  8. העוגה אינה נשמרת זמן רב, לכן יש לאכול אותה כמה שיותר מהר (וזה לא קשה).

 




עוגת שוקולד לפסח


תיאור העוגה:
זוהי עוגת שוקולד עשירה ודקה המוצגת במסעדות כעוגת שוקולד ללא קמח.


רכיבים:
500 גרם שוקולד מריר.
1/2 כוס מרגרינה.
1 כף מים חמים.
4 ביצים.
1 כף עמילן.



הכנה:

  1. יש לחמם את התנור מראש בחום של 200 מעלות.
  2. לסיר קטן יש להעביר את השוקולד, המרגרינה והמים. יש להמיס באש נמוכה ולערבב עד לקבלת מרקם אחיד, לאחר מכן להניח בצד.
  3. בקערה גדולה יש להקציף את הביצים בעצמה מירבית, יש להוסיף את השוקולד והעמילן ולערבל עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. לפזר את התערובת בתבנית קפיצית 8 אינץ' בצורה אחידה ולאפות למשך 15-12 דקות.
  5. העוגה תהיה רכה במרכז אך תתקשה במהלך הקירור. יש להשאיר את העוגה עד שתתקרר ולאחר מכן לשמור בקירור עד ההגשה.
  6. ניתן להגיש עם אוכמניות טריות או עם רוטב אוכמניות.


 




עוגת שוקולד בננה לפסח


מצרכים:
6 ביצים מופרדות
2/3 כוסות + 1/4 כוס סוכר – מופרדות
1/2 כוס עמילן תפוחי אדמה
1/4 כוס קקאו
1 כוס בננה מעוכה
1/2 כוס שקדים קצוצים


הכנה:

  1. חממו תנור ל 170 מעלות.
  2. שמנו קלות תבנית מרובעת.
  3. ערבבו את חלמוני הביצה עם 2/3 כוס סוכר בקערה בינונית.
  4. ערבבו את העמילן והקקאו יחד והוסיפו בהדרגתיות לתערובת הביצים. לבסוף הוסיפו את הביצים והניחו בצד.
  5. הקציפו את חלבוני הביצה לקצף חזר, בהדרגתיות הוסיפו 1/4 כוס סוכר. הוסיפו בערך 1/2 כוס קצף לתערובת הקקאו. ובעדינות קפלו את תערובת הקקאו לתוך הקצף שנשאר.
  6. פזרו באופן שווה בתבנית ואפו בתנור למשך כ 30 דקות.
 


עוגת גזר ואגוזים

6 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
1 כוס אגוזים טחונים
1 כוס גזר מגורר
1 כפית תמצית וניל
3/4 כוס קמח מצה
אבקת סוכר לקישוט

 

  1. מערבבים את החלמונים במיקסר, מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת אוורירית.
  2. מקפלים לקצץ את האגוזים הטחונים, הגזר המגורד, תמצית הוניל וקמח המצה.
  3. בעקרה נוספת מקציפים את החלבונים לקצף יציב וגמיש, מקפלים את הקצף לתערובת החלמונים, שופכים לתבנית בגודל 24 לא משומנת ואופים כ 40-50 דקות בחום בינוני בתנור שחומם מראש.

 



לחמניות לפסח

מצרכים:
2 כוסות קמח מצה מנופה
1.5 כוסות מים רותים
1/2 כוס שמן
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
4 ביצים טרופות


הכנה:
1.ערבבו את כל החומרים יחד חוץ מהביצים, וקררו.
2. הוסיפו את הביצים, והניחו בעזרת כף לחמניות על תבנית משומנת.
3. אפו בחום בינוני כשעה או עד שיזהיבו.

 



לחמניות לפסח


מצרכים:
2 כוסות קמח מצה
4 ביצים
50 גרם חמאה מומסת
קורט מלח
1 כפית סוכר
1 חלמון ביצה


הכנה:

  1. מערבבים את הקמח,הביצים, המלח והסוכר. אם התערובת יוצאת סמיכה מדי, יש להוסיף מים.
  2. בידיים רטובות יוצקים כדורים ומניחים על תבנית משומנת.
  3. מורחים חלמון ביצה על הלחמניות ואופים בחום של כ 180 מעלות בתנור שחומם מראש למשך כ 30 דקות.


 



עוגת בננות 

מרכיבים:
7 ביצים מופרדות.
1 כוס בננות מעוכות ( 3-2 בננות בשלות ).
1 כוס סוכר.
¾ כוס עמילן.
1 כפית קינמון.
2 כוסות שוקולד צ'יפס.



הכנה:

  1. לחמם מראש את תנור האפיה בחום של 175 מעלות ולשמן קלות את התבנית. יש להשתמש בתבנית צינור (תבנית גוגלהוף).
  2. יש להקציף את חלמוני הביצים ולהוסיף בהדרגה את הסוכר, תוך כדי הקצפה.
  3. כעת להוסיף את הבננות, העמילן והקינמון ולערבב היטב.
  4. יש להקציף את החלבונים עד שיקשיחו ולהוסיף לתערובת הבננות.
  5. לאחר מכן יש להעביר לתבנית שהוכנה מראש ולאפות למשך 45 דקות ולאחר מכן לצנן קלות.
  6. יש להמיס את השוקולד צ'יפס ולמרוח על העוגה כציפוי.

 




ריבועי תפוחים לפסח


מצרכים:
1/2 כפית מלח
1/2 כוס שמן בוטנים
1 כוס קמח מצה
מיץ מלימון 1 סחוט
3 ביצים מופרדות
2 תפוחים גדולים חתוכים לפרוסות דקות  ללא גרעינים
1 כוס סוכר וקינמון לפי הטעם מעורבב.


הכנה:

  1. ערבבו את הסוכר, מלח וקמח המצה. הוסיפו חלמונים, שמן ומיץ.
  2. בקערה נפרדת הקציפו את החלבונים, והוסיפו לתערובת החלמונים.
  3. שיפכו חצי מהתערובת לתבנית מלבנית גדולה, כסו בפרוסות התפוחים, ו"פזרו" את שארית התערובת על התפוחים.
  4. אפו בחום של כ 190 מעלות למשך 45 דקות, קררו לחלוטין וחיתכו לקוביות

 




עוגת תפוחים

לעוגה:
3 ביצים
3/4 כוס סוכר
1/3 כוס שמן
3/4 כוס קמח מצה מנופה
5 תפוחים מקולפים ופרוסים (חמוצים)

לציפוי:
1/3 כוס אגוזים קצוצים
1/2 כוס סוכר
2 כפיות קינמון


הכנה: 

  1. בקערה בינונית, הקציפו את הביצים עם הסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית.
  2. הוסיפו את הקמח וערבבו היטב. שפכו חצי מהתערובת לתוך תבנית עגולה.
  3. הניחו מעל חצי מכמות התפוחים וכסו עם שארית התערובת. ושוב מלמעלה את שארית התפוחים.
  4. אפו בחום בינוני במשך כ1.5 שעות.
  5. ערבבו את הקינמון והאגוזים, ופזרו על העוגה לאחר שהוצאה מהתנור.


 




עוגת שקדים עם רוטב תותים

מצרכים:
1 ורבע כוס סוכר
1 כוס מרגרינה מרוככת
4 ביצים מופרדות
2 ורבע כוסות  שקדים טחונים
כ 250 גרם שוקולד מריר
רוטב:
2 כוסות תותים קפואים
1 כוס סוכר


הכנה:

  1. בבלנדר, ערבבו סוכר ומרגרינה. הוסיפו את חלמוני הביצה.
  2. טחנו יחד את השקדים והשוקולד עד שיהיו קצוצים דק מאוד, הוסיפו לתערובת הסוכר.
  3. בקערה נפרדת הקציפו את החלבונים לקצף קשה. ערבבו 1/3 מהקצף לתערובת. ולתוך שאר הקצף קפלו את התערובת המעורבבת.
  4. שיפכו לתוך תבנית ואפו כשעה וחצי.
  5. כדי להכין את הרוטב: הפשירו ומעכו את התותים, במחבת חממו כוס סוכר, והמיסו אותו יחד עם התותים המעוכים.

 




עוגת אגוזים לפסח / מירי 


חומרים:
200 גרם שוקולד מריר 
100 גרם מרגרינה 
100 גרם חמאה 
מעט תמצית וניל 
1 כף ליקר או קוניאק
6 ביצים 
50 גרם אגוזי מלך קצוצים
3/4 כוס סוכר
5 כפות קמח מצה 
3 כפיות אבקת אפייה 


אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל 180 מעלות צלזיוס.
  2. ממיסים את השוקולד המרגרינה והחמאה בקערה מעל סיר אדים (באן מרי). מצננים מעט.
  3. מקציפים את החלבונים עם הסוכר.
  4. מקפלים בעדינות את החלבונים לתוך תערובת השוקולד והחמאה. מוסיפים את תמצית הוניל, מערבבים ושמים כוס אחת מהתערובת בצד.
  5. מוסיפים לתערובת את האגוזים הקצוצים. מערבבים את קמח המצה עם אבקת אפייה, מוסיפים לתערובת ומערבבים.
  6. יוצקים את העוגה לתבנית אפייה ואופים בתנור עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.
  7. מוציאים מהתנור ומצננים. כשהעוגה קרה, יוצקים עליה את כוס התערובת ששמרנו בצד.


 




עוגת שוקולד לפסח


החומרים:
150 גרם שוקולד מריר
½ כוס סוכר
2 כפות יין
150 גרם מרגרינה
6 חלמונים
¼ כוס קמח תפוח אדמה מעורב עם כפית גדושה אבקת אפיה
6 חלבונים
½ כוס סוכר


אופן ההכנה:

  1. 150 גרם שוקולד מריר, ½ כוס סוכר, 2 כפות יין – להכניס את החומרים לסיר בישול קטן ולהכניס בתוך סיר גדול יותר ובו מים רותחים ולהמיס על אשר קטנה.
  2. להוסיף  150 גרם מרגרינה לשוקולד המומס ולהמיס, לבחוש היטב עד שמתקבל קרם חלק.
  3. להוריד מהאש ולצנן מעט.
  4. 6 חלמונים – לבחוש היטב ולהוסיף לקרם בזרם דק תוך כדי בחישה.
  5. להוסיף לקרם שבקערה את ¼ כוס תפוחי האדמה עם אבקת האפיה ולבחוש עד שמתקבל בצק חלק.
  6. 6 חלבונים + ½ כוס סוכר – להקציף.
  7. להוסיף את קצף הביצים לבצק בתנועות עטיפה ולצקת את הבצק לתבנית אפיה משומנת.
  8. לאפות בחום בינוני 55 – 65 דקות.
  9. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי והיא קפיצית למגע.
  10. להוציא את העוגה מהתבנית לאחר צינון של כ- 15 דקות.
  11. גיוונים: במקום קמח תפוחי אדמה אפשר להשתמש בקמח מצה.



 



עוגה לפסח (מהעטיפה של אבקת אפיה)

החומרים:
200 גרם סוכר
2 ביצים
½ חבילת מרגרינה
קורט מלח
50 גרם שוקולד לבישול (נמס)
1 חבילת סוכר וניל
1 כפית קפה נמס
½ כוס קמח מצה מנופה
1 כפית אבקת אפיה
¾ כוס אגוזים מרוסקים
¼ כפית קינמון

אופן ההכנה:

  1. לערבב את הסוכר והביצים.
  2. להוסיף את שאר החומרים.
  3. לאפות בחום בינוני כ 40 דקות.
  4. לחתוך למרובעים כשהעוגה עדיין חמה.




עוגה לפסח (חנית כהן)

החומרים:
1 מרגרינה
6 ביצים
1 כוס סוכר
2 כפות ברנדי
200 גרם שוקולד מריר
שמנת מתוקה
2 כפות קמח מצות
½ כוס אגוזים קצוצים גס.


אופן ההכנה:

  1. לערבב את המרגרינה עם 6 חלמונים, ½ כוס סוכר והברנדי.
  2. להמיס את השוקולד ולערבב הכל.
  3. להקציף 6 חלבונים עם ½ כוס סוכר ולהוסיף לתערובת.
  4. לחלק ל 2 חלקים: ½ להכניס למקרר, ל ½ שני להוסיף 2 כפות קמח מצה ו ½ כוס אגוזים.
  5. לשמן תבנית ולאפות כ 20 דקות בחום בינוני.
  6. כשהעוגה מתקררת להוציא מהמקרר את החצי שנותר ולשפוך מעל לעוגה.
  7. להקציף שמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר ולמרוח מעל לעוגה.
  8. מעל לכל ניתן לקשט בתותים או באגוזים.


 




פחזניות לפסח (דניאלה טנא)

החומרים:
2 כוסות מים
10 כפות שמן
½ כפית פלפל שחור
2 – 1 כפיות מלח
2 כוסות קמח מצה
6 ביצים


אופן ההכנה:

  1. להרתיח את המים, שמן פלפל ומלח.
  2. להוריד מהאש ולהוסיף את הקמח מצה.
  3. לערבב לתערובת חלקה ולהוסיף 6 ביצים לערבב היטב.
  4. להשאיר כמה דקות לנוח .
  5. לצקת בכפית לתבנית משומנת ולאפות בתנור חם כשעה.

 




עוגת שוקולד נהדרת לפסח

מצרכים:
150 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
150 גרם סוכר
6 ביצים מופרדות
150 גרם אגוזים טחונים
1 כף קמח מצה


הכנה: 

  1. מחממים תנור לחום בינוני, ממיסים את השוקולד, במיקרוגל או בסיר כפול
  2. שמים במערבל את החמאה והסוכר, וטורפים לתערובת קלילה וקצפית. מוסיפים את החלמונים אחד אחד, וטורפים היטב אחרי כל פעם.
  3. טורפים פנימה את השוקולד המומס, האגוזים וקמח המצה.
  4. מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה ומקפלים בעדינות לתערובת החמאה.
  5. יוצקים בעדינות לתבנית ואופים כ 45 דקות.

 




עוגיות קוקוס  לפסח (דרור לין)

החומרים ל- 60 עוגיות בערך:
6 חלבונים
½ 1 כוסות סוכר
½ כף חומץ בן יין (רצוי חומץ הדרים) – לא חומץ לסלט
250 גרם קוקוס (שקית)


אופן ההכנה:

  1. הקציף את החלבונים עם הסוכר בגמר ההקצפה לשפוך את הקוקוס והחומץ פנימה ולערבב עם כף בעדינות.
  2. ליצור עוגיות קטנות על נייר אפיה בתבנית.
  3. לאפות עד שמזהיב – 10 דקות בתנור שחומם בחום נמוך 100-120.
  4. העוגיות בהתחלה עדיין רכות אך התקררות הן מתקשות.


 




בראוני'ס של פסח
מתכון של אביגיל ביסר


מצרכים:
75 גרם חמאה רכה
3/4 כוס סוכר
5 ביצים מופרדות
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם שקדים טחונים, דק ככל האפשר
100 גרם אגוזי לוז,קצוצים גס
קורט מלח


הכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מקציפים את החמאה והסוכר כ- 3 דקות, עד שמתקבל קרם רך ותפוח. מוסיפים את החלמונים ומקציפים עוד כשתי דקות.
  3. ממיסים את השוקולד בסיר כפול ומוסיפים את תערובת החמאה תוך כדי בחישה. מוסיפים את השקדים הטחונים ואגוזי הלוז. מערבבים ומסירים מהאש.
  4. מקציפים את החלבונים עם מלח, עד לקבלת קצף יציב אבל לא קשה מדי. מקפלים אותו לתוך התערובת.
  5. משטחים בתבנית מרובעת ומשומנת, ואופים כארבעים דקות.
  6. מצננים וחותכים לקוביות. מתקבלים בראוני'ס עסיסיים ונפלאים.

 




עוגיות שקדים ושוקולד לפסח / רוני ונציה

עוגיות קלאסיות ואהובות, המכונות "מקרונים", עשויות משקדים(או מרציפן), סוכר וחלבונים מבחוץ הן פריכות ולעיסות, ומבפנים רכות.
המקרונים הפופולריים ביותר עשויים שקדים, אבל אפשר לגוון באגוזים, שוקולד, קפה, קוקוס וקליפת לימון.


חומרים:
85 גרם שוקולד מריר משובח, שבור לקוביות
1 כוס שקדים מולבנים (100 גרם)
2/3 כוס סוכר 
2 חלבונים

כלים:
2 תבניות אפייה מרופדות בנייר אפייה, משומן



אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות צלזיוס).
  2. ממיסים את השוקולד בקערה מעל לסיר עם אדים. מסירים מהאש ומצננים כ-3 דקות עד שהתערובת פושרת.
  3. בקערת מעבד-מזון טוחנים את השקדים לאבקה עם 2 כפות סוכר (מפסיקים לעבד לפני שהשקדים נעשים שומניים).
  4. מוסיפים לתוך הקערה את החלבונים ואת הסוכר שנשאר לסירוגין, בשתי פעמים, ומעבדים היטב לאחר כל תוספת עד שמתקבלת תערובת חלקה.
  5. מעבירים את התערובת לקערה בינונית ובהדרגה מקפלים פנימה את השוקולד המומס.
  6. מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם פייה חלקה בקוטר 1 ס"מ. מזלפים עיגולים בקוטר כשניים וחצי ס"מ מעל לתבניות האפייה במרווחים של כ-3 ס"מ.
  7. אופים 5 דקות. פותחים מעט את דלת התנור (שמים ידית של כף עץ בפתח), וממשיכים לאפות עוד כ-7 דקות עד שהעוגיות יציבות למגע והן רכות במרכז (אופים בכל פעם תבנית אחת בלבד).
  8. מוציאים, ומייד מסירים את העוגיות מהתבנית. מעבירים לצינון על רשת. לאחר הצינון מאחסנים מייד בקופסה אטומה (הן מתייבשות מהר).
  • העוגיות נשמרות 3 ימים בטמפרטורת החדר.

 

בתאבון !!!

 
Back  
 
מידע נוסף
להצטרפות
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
אודותינו
דבר היו"ר
סגל ההנהלה
כיצד להגיע
 
 
 
תוכן
מאמרים
אינדקס גנים
לוחות
פורום
 
 
הצטרפות
טופס הרשמה
למה אנחנו?
מידע לגננת
עדכון פרטים
 
 
פריסה ארצית
רכזות אזוריות
השתלמויות
ספקים
שיתופי פעולה
 
org.hiba@gmail.com  |  טלפון : 1-700-70-38-70  |  כתובת: שד' משה דיין 154 ירושלים
 
לייבסיטי - בניית אתרים